maandag 11 april 2011

Kaal

Een bijzonder fijn en te lang uitgesteld etentje met Tal ("hij lijkt wel erg op papa", aldus dochterlief), dat ietwat werd overschaduwd door de gebeurtenissen in Alphen a/d Rijn, was een soort van startschot voor een nieuw anti-megalomaan project.
Het idee is de computer pas laat in het creatieve proces toe te laten (pas bij het mixen en dan nog!) en zo analoog mogelijk te werk te gaan. Deels vanwege de sound en deels vanwege een broodnodige verandering in workflow. Niet dat eindeloze inprikken en stukje bij beetje de liedjes volspelen, maar zoveel mogelijk hele takes met knoesten en al. Dat betekent ook geen VST-instrumenten, al het geluid zal via microfoons worden vastgelegd. Mannen van in de 40 die old school gaan. Ja, wij houden ook ons hart vast.
Bij gebrek aan een Studer 800, zal de Tascam/Fostex cassette 4-track als opname medium dienst doen. Ruis geen bezwaar. De sound volgt Nebraska, After The Goldrush, Tomorrow Morning zeg maar. Maximaal 8-sporen (geen wet van Meden en Perzen, wel een richtlijn) en een afzienbare periode van opnames (3 a 4 dagen voor een EP). Met andere woorden: voor de zomer is het ding af. Werktitel: Kaal.

1 opmerking:

  1. zekers, 't was een geslaagde zaterdag. fijn jullie eindelijk weer eens gezien ende gesproken te hebben.

    ik had hier [http://belkerblog.blogspot.com/2011/04/1-2-3-4-sporen.html ] al beschreven hoe we het volgens mij moeten benaderen. dus of we de cassette aanpak strict moeten aanhouden weet ik niet. maar ik denk dat we tijdens sessiedag 1 na een minuut of 10 weten welke weg we moeten volgen. het doel heiligt de middelen in deze. ik heb er in ieder geval zin in. en ik ben benieuwd naar de liedjes.

    trouwens, wat vind je ervan als ik de video camera onder de dikke lagen stof vandaan haal? dan kunnen we er eventueel een multimediaal concept van maken. ik bedoel, als je zo'n flutdocu over een marginale rapper op de bnn zaterdag kunt uitzenden, dan zijn beelden van 2 kalende 40-ers die in een weinig tot de verbeelding sprekende homestudio werken aan liedjes die allesbehalve gepolijst zullen klinken, zeker wel te marketen. toch?

    BeantwoordenVerwijderen