donderdag 28 april 2011

Kaal Sessie #1

Afgelopen zaterdag in het hoofdkwartier van De Testpiloten geweest. Waar een aantal vragen beantwoord moesten worden. Jazzbass of Hofner? Fruitsalade of broodje gezond? Gretsch of zelfbouw Tele? Hoe krijgen we die eels-sound? Foto of video? SX3 of 5? Hoeveel takes mogen er achter elkaar? Is VST toegestaan? En waar is de 4-sporen cassetterecorder gebleven? We zagen dat het goed was en beter ging worden.

"This could be the beginning of a beautiful friendship." - Humphrey Bogart's slotzin in Casablanca

3 opmerkingen:

 1. nog wat zitten denken over "nooit meer kwijt". in 2/4, tikkie rustiger, akoestische gitaar. jouw aanpak werkt, maar is wat te stevig. mijn aanpak (zie demo) werkt ook, maar komt het liedje niet ten goede. en ik denk dat we het klein moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was net in een tussenuur aan het typen dat de 2/4 moet blijven. Hij klinkt lekker in 4/4 en je gitaardingen zijn tof, maar het is te zwaar. Het moet lichter. Ik denk wel elc.gitaar maar dan anders gespeeld. En er moet iets voor de laatste nooit meer kwijt om het gat te vullen. Gitaarlickje?
  Ik zal je nog vanavond mailen over zaterdag, morgen naar Ameland en geen internet dus. En ik tjek mijn agenda. Momentum vasthouden, dat is 't.
  Wat dacht je van Boys Beach Until I Die in het NL, met een ak.git?
  We spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gat:
  tweestemmig "nooit" (of misschien beter: "oeh") koortje. als ik dit weekend kans zie, zal ik het eens opnemen.

  til i die:
  ik bewaar jouw vertaling al een paar jaar in m'n mapje "iets mee doen". volgens mij heb ik een paar woorden of een regel veranderd, maar 'n mooie tekst. goed idee.

  we hebben ook een of twee uptempo nummers nodig.

  BeantwoordenVerwijderen