zaterdag 26 maart 2011

Hobby

Een student vroeg mij laatst wat mijn hobby's zijn. "Muziek maken" klonk zo dommig, toch kon ik niet zo snel iets ander verzinnen. Ja, films kijken, lezen, Belgisch bier drinken en vooral slapen zijn favoriete bezigheden, maar om dat nu tot hobby te bombarderen. Dat is de tol als je van je hobby je beroep hebt gemaakt. (Hoewel lesgeven geen hobby is, laat dat duidelijk zijn.)

Ik moet nog even wachten tot die 2ehands Bianchi racefiets voordat ik "fietsen" op kan geven als hobby. Ik ben voor 15 weken bezig met een gig op het Utrechts Conservatorium. Ik heb vooral een nieuwe laptop nodig. Mijn ouwe Asus valt letterlijk uit elkaar. Huisgenoot M. heeft een paar toetsen eraf gesloopt, hij is een keer gevallen en er is daarom een hoek uit het beeldscherm. 1,5 GHz is ook een beetje magertjes heden ten dage. Ik heb staan twijfelen tussen een MacBook Pro, want - eerlijk is eerlijk - die dingen zien er bijzonder geil uit. Ik kan ook voor hetzelfde geld een i5 laptop kopen en geld overhouden voor de fiets. Uiteindelijk ben ik niet cool genoeg voor een Mac.

Wat wel een hobby is, of beter gezegd een afwijking, is het verzamelen van fonts, van lettertypes. Als ik een brief opstel ben ik langer bezig met het vinden van een tof lettertype dan met het daadwerkelijk schrijven. Fonts zijn de plugins van het wordprocessen.

2 opmerkingen:

 1. century gothic [zakelijk en de testpiloten]
  gill sans [in 't wild]
  futura [reserve]
  calibri [e-mails en standaard brieven]

  en ik ben een groot voorstander van de open a.

  een mens heeft zo zijn eigenaardigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een font is net als een M7M met pinda. Eentje is nooit genoeg, je wilt altijd de zak leegvreten tot je misselijk bent.
  Ben momenteel zwaar in de Bembo qua schreef en Futura qua schreefloos. Calibri is ook fijn.

  BeantwoordenVerwijderen