zondag 28 februari 2010

Inspiratie heet Field Music

Ondanks de korte vakantie, die gevuld was met klusjes in en rond het huis, zijn die enorme doorbraken met het afronden van de liedjes die blijven rondslingeren op mijn harde schijf uitgebleven. Er moet vooral wat meer gezongen worden en akoestische dingetjes. Ik heb wel een nieuwe koptelefoon: de AKG K240 MkII en een setje plug-ins die van een door het dorp heen denderende vrachtwagen afgevallen zijn (Bedankt Tal; mooi spul!).

En gelukkig ook weer inspiratie om door te modderen. De 2e plaat "Measure" van Field Music is te lang, te moeilijk, te prog, kortom commerciĆ«le zelfmoord. Maar mensenkinderen, wat een muziek! Ik hoor vroege Genesis, XTC, 10cc, zelfs een beetje Kinks meets Belle & Sebastian. Twee broers, Brits, ze heten niet Gallagher, zijn nerdy, zingen over de buitenwijken. Wat wil een mens nog meer. Weinig. En niet dat ik kan tippen aan het schijnbaar achteloos hoge niveau van liedjes en uitvoering, ik raak er wel ernstig door geĆÆnspireerd. Binnenkort NL-talige prog over Leidsche Rijn.

2 opmerkingen:

  1. hobbel de hobbel:
    http://reason5.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die rondweg door de meern wordt denk ik inzet voor de lokale verkiezingen. Zenx voor de tip. Die Roland-bak crasht steeds in mijn versie.

    Kent u overigens de freeware van tweakbench.com al? Of de volledig werkende demomodellen van Stillwellaudio.com? Ook mooi spul. Komt geen vrachtwagen aan te pas.

    BeantwoordenVerwijderen