woensdag 8 februari 2012

Made #9

Naarmate de opnames voor "Made" vorderen, maakt zich een (on)gezond soort ongeduld van mij meester. De weken vliegen voorbij en hoewel elke sessie iets oplevert, gaat het mij te traag. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met mijn gebrek aan focus. De weken zitten aardig vol met werk en huishouden en gezin (let wel: ik prijs me gelukkig en probeer niet te klagen maar er zitten slechts 24 uur in een dag) dat een beetje rust in de kop om iets in elkaar te knutselen er bij in schiet.

Goed. Afgezien van dit gemier: De 9e sessie was kort en redelijk to the point. Zoals je bij Tal kunt lezen hebben we gezocht naar geluiden en keyboardpartijen voor "Laat Het Licht Aan", een Beck-achtige soulkneiter uit de Brabantse klei getrokken. Terwijl De Strenge Studiobaas mijn synth-lijntjes aan het redigeren was, dacht ik na over de tekst en dan vooral de performance. De delivery van de tekst, belangrijk in soul, moet worden aangepast. Daar gaan ik eens op zitten broeden. Tal's iets snellere versie (96 ipv 92 BPM) met fijne drumgroove is de onherstelbaar verbeterde basis.

Langzaamaan worden de contouren van de liedjes steeds duidelijker. Wat moet erbij, wat eraf, wat moet opnieuw en wat is nu al helemaal te gek. Binnenkort spreken we weer eens een lange dag in de studio af. Dan meer beeld en geluid. Het wordt nog wel eens wat met die EP.

3 opmerkingen:

 1. ik heb voor de zang van "laat het licht aan" een idee hoe het moet gaan klinken, met name een wat lossere en meer gevarieerde benadering van de melodie. ik coach je er wel doorheen.

  en mocht het niet lukken om voor volgende keer een lied met kop en staart af te hebben, dan zouden we dat ter plekke samen kunnen proberen. 't is tenslotte al bijna 20 jaar geleden dat we voor het laatst samen schreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We kunnen sowieso, buiten de EP om, eens samen wat schrijven. Kijken hoe snel we mekaar de tent uit vechten. Ik heb nog een episch sluitstuk voor de Made geschreven met kop en staart. Denk Neil Young After The Goldrush.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'sgoed. 'k heb nog wel iets uptempo-igs nodig, vader.

  BeantwoordenVerwijderen