donderdag 8 december 2011

Killshot En Andere Stukken

Op aanraden van Bart Chabot ben ik begonnen aan mijn eerste Elmore Leonard, en Martin Bril adviseerde Killshot als de beste van de vele boeken die Leonard geschreven heeft. Via abebooks.com een tweedehansje besteld voor alles bij elkaar 3,5 pond (5 eypo?) Ben nu halverwege en zit er helemaal in. Pulp met niveau, of zoiets. Economisch geschreven en het verhaal loopt door zonder jachtig te zijn. Er blijkt ook een verfilming van te bestaan met Mickey Rourke uit 2009, maar die mag ik pas zien van mezelf als het boek uit is. Morgen dus waarschijnlijk. Fijn dat ik er nu achter kom, heb ik die verbouwde kop de rest van het verhaal in mijn hoofd.

De laatste weken van het jaar zijn ingegaan. Sommige dingen zijn hopeloos blijven liggen (Ha Tal!), andere dingen slokken meer tijd op dan gewenst (planning tentamens en nakijkwerk iemand?), en het stapelen van leermomenten met Logic is vermakelijk maar niet efficiƫnt. Hier en daar een zinnetje, een frase, een idee voor een nieuw liedje, een idee voor bij een liedje-in-aanbouw. Snel gaat het niet, toch gaat het vooruit.

Mijn fijne mini Akai keyboardje heeft de geest gegeven (probeer nog steeds de mini-usbpoort te "repareren") en mijn Duet interface heeft geen MIDI in, dus werd het zoeken naar een USB keyboard. Start maar op die Marktplaats! Een M-Audio Oxygen 49, met toeters en bellen en knoppen en faders. Mint condition, opgehaald in Woerden voor maar 75 eypo. Koopje!

De Oxygen doet het goed in mijn invaltoetsenistenbeurt. Ik speel deze maand voor een keer mee met de band van mijn achterbuurman. Covers, jawel, daar voelen wij ons niets te groot voor. Macbook mee, interface en keyboard, want mijn Roland D10 kon echt niet meer. Wel lekker gedateerde jarentachtiggeluidjes, maar niet voor in een bandje dan Love Rears Its Ugly Head en Hard To Handle wil spelen.

Oh ja, de merchandise is gearriveerd! Cliffhanger voor morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten