vrijdag 26 augustus 2011

Steve en ik

Heb ik eindelijk, na veel wikken en wegen, een Mac gekocht, gaat Steve Jobs weg. En niet om als een Apple Fanboy over te komen is het evenwel wel prettig om dat ding in je handen te hebben. Dat is denk ik wat Apple bijzonder maakt. Hun spul is prettig in de omgang. Dat is meer dan alleen maar design, dat is ook functionaliteit. En natuurlijk heeft Apple het voordeel dat soft- en hardware op elkaar zijn afgestemd. (Met dat in het achterhoofd is Windows misschien wel veel knapper. Al die verschillende hardwareconfiguraties moeten werken met 1 programma.)
Dus nu ik ben overgegaan naar The Dark Side, ben ik ook all the way gegaan. Nu ja, via Marktplaats dan. Een interface moest er komen en de Apogee Duet is het geworden. Daar is nu versie II van verschenen en de eerste versie is dus goed op de kop te tikken. Apogee is speciaal gebouwd voor Mac en klinkt heel erg goed.
Nadeel is dus dat veel dingen niet meteen goed klinken omdat ze eehhh... niet goed klinken. Nogal ontluisterend op de koptelefoon. Die draagbare studio komt zo wel erg dichtbij. Saillant detail trouwens is dat de Duet 1 firewire is en de Duet 2 met USB 2.0 is uitgerust. Dat zou wel eens de doodsteek voor firewire kunnen zijn. En Apple is druk bezig met Thunderbolt, de opvolger van firewire/USB. En elk stuk technologie dat vernoemd is naar een Bondfilm gaat een grote toekomst tegemoet. Oh nee, da's Thunderball!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten