zondag 24 januari 2010

Stromend

Het kan natuurlijk aan mijn totaal verpeste gehoor liggen, maar op de 1 of andere manier klinkt Ondersneeuw via de computer online beter dan thuis op een gebrand ceedeetje. Nu is mijn huiskamerafspeelinstallatie nogal lo-fi te noemen sinds de verhuizing (ja da's alweer een tijd geleden), toch heb ik het idee dat de MP3 320kHz/s conversie alsmede het stromende internet geluid voor de broodnodige compressie zorgen. Worden bits en bytes gecomprimeerd op internet? Nee, lijkt me.
Ik denk dat ik een typische Spotify artiest ben. Over een paar jaar biedt ik geen downloads meer aan. Die zijn zoooo 2009. Stromend heeft de toekomst.

1 opmerking:

  1. ik heb zojuist met de koptelefoon op zitten luisteren. wat mij vooral opvalt is dat de push in het centrum niet plaatsvindt. terwijl het stereobeeld ook weer niet zodanig is dat alles resp.links en rechts zit. de zang zit goed vooraan, maar de dynamiek blijft wat steken. ik ben er nog niet helemaal uit. ook omdat ik met het tegenovergestelde kamp; het is druk in het midden.
    uitzondering is trouwens "voor niemand", waar alles snor zit.

    BeantwoordenVerwijderen